ПОЧЕТНА ЗА НАС ПАРТНЕРИ УСЛУГИ КОНТАКТ ПРОЕКТИ
Барај :
 


 

 
Реализирани проекти
         Од идеја до бизнис 2002 - 2003

 

Проектот- Чекори до самовработување- Од идеја до бизнис 2002-2003, беше финансиски поддржан од Комисијата за мали грантови при Амбасадата на САД во Република Македонија.

 

Во проектот земаа активно учество како партнери и соработници :

  • Агенцијата за Вработување на Р.М.
  • 12 Општини на територија на Република Македонија и
  • НЕОЛ Консалтинг

 

Во времетраење од 12 месеци беа организирани 18 работилници со учество на 240 невработени лица, каде беше постигнато :

  •  Поттикнување на самовработувањето и поттикнување на  невработените лица за  започнување на сопствен бизнис ,
  • Поттикнување на менаџерски дух и развој на претприемачките вештини кај истите
  • Развој на сопствена тренинг програма која помогна за разработување на   техниките на преточување на идеите во конкретен бизнис, и начините за генерирање на приход од избраниот бизнис.

 


English

 
УНХЦР
 
Агенција за поддршка на претприемништво на Р.М.
 
ТЕСЛА Мрежа
 
 
    Регионален Бизнис Центар - Скопје