ПОЧЕТНА ЗА НАС ПАРТНЕРИ УСЛУГИ КОНТАКТ ПРОЕКТИ
Барај :
 


 

 
Реализирани проекти
         Обука за почисто производство во рударските капацитети

Главна цел на проектот е јакнење на техничките и организациските операции на рударските капацитети Бучим и Лојане, преку воведување на концептот на почисто производство како превентивна стратегија за подобрување на животната средина.

Целни групи во овој проект се рударските капацитети во Република Македонија.

Со реализацијата на овој проект се постигнаа следниве резултати:

  • Изработени се  материјали и водич за промовирање и имплементација на Стратегијата за почисто производство и
  • Остварени се петдневни обуки за преставниците на рударските капацитети од источниот и западниот дел на Република Македонија со цел запознавање со Стратегијата за почисто производство.

 

 


English

 
УНХЦР
 
Агенција за поддршка на претприемништво на Р.М.
 
ТЕСЛА Мрежа
 
 
    Регионален Бизнис Центар - Скопје